Politie waarschuwt voor autokraken

Geplaatst op 16 november 2012, om 18:16 uur

APELDOORN – In de nacht van woensdag op donderdag is er in Apeldoorn in verschillende auto’s ingebroken. Uit de auto’s zijn navigatiesystemen en airbags gestolen.

Het gaat om zes auto’s die geparkeerd stonden aan de Venkelstraat, de Malrove, de Pinksterbloem, de Zilverschoon en de Schermbloem in Apeldoorn. De politie vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben van de auto-inbraken zich te melden via 0900-8844.

Verder waarschuwt de politie herhaaldelijk dat autonavigatiesystemen zeer gewild zijn bij auto-inbrekers. De politie adviseert dan ook alle waardevolle goederen uit de auto te halen, ook wanneer de auto voor een korte tijd ergens geparkeerd wordt. Verwijder met een doekje de afdruk van de zuignap op de voorruit en de voedingsdraad uit de sigarettenaansteker. Zelfs als er alleen een navigatiehouder of bekabeling in de auto zit, doen auto-inbrekers een poging en doorzoeken zij de auto. Wie nog minder risico wil lopen, kan het dashboardkastje leegmaken en het klepje open laten staan.