Winterswijker aangehouden voor dealen drugs

Geplaatst op 14 november 2012, om 10:45 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft een onderzoek naar een 40-jarige man uit Winterswijk nagenoeg afgerond. De man wordt verdacht van het dealen van harddrugs en zit in voorlopige hechtenis.

Van hem is een auto en een geldbedrag in beslag genomen in het kader van ‘Misdaad mag niet lonen’.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie stelde een onderzoek in omdat men vermoedde, dat de Winterswijker meerdere plaatsgenoten van harddrugs voorzag. Hij dealde vanuit zijn woning maar leverde de drugs ook af op verschillende locaties in de stad.

De verdachte werd halverwege de maand oktober aangehouden. Bij hem werden enkele grammen harddrugs en ruim 500 gram softdrugs aangetroffen. Deze drugs werden in beslag genomen. Daarnaast werd in het kader van ‘Misdaad mag niet lonen’ een auto en handelsgeld in beslag genomen.

Na de aanhouding is ook een twintigtal gebruikers verhoord en het onderzoek is zo goed als afgerond. De verdachte is ondertussen voorgeleid voor de Raadkamer en blijft in voorlopige hechtenis. Hij zit in een Huis van Bewaring. In verband met het onderzoek werd de aanhouding niet eerder gemeld.

Ken jij iemand die verdient aan criminaliteit? Tip dan de politie via 0900-8844. Kent de dader jou ook? Bel M. 0800-7000 en meld misdaad anoniem. Zo kun je een bijdrage leveren aan de veiligheid in je eigen omgeving.