17-jarig meisje dronken achter het stuur

Geplaatst op 19 december 2012, om 13:10 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 19 december een 17–jarig meisje uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed. Ook had zij geen rijbewijs. De 41-jarige bijrijder uit Harderwijk is aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

Agenten zagen een auto kort na middernacht midden op de Deventerstraat in Apeldoorn stilstaan. Toen ze dichterbij kwamen, ging de bestuurster er met hoge snelheid vandoor. Hierbij verloor ze de macht over het stuur en ze kwam tot stilstand tegen paaltjes aan de zijkant van de weg.

Ze bleek gedronken te hebben en een blaastest op straat lukte niet, dus de agenten namen het meisje mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies ze 750 ug/l. Dat is ruim acht keer de maximaal toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders. Het meisje had ook geen rijbewijs.

Toen agenten een blaastest afnamen van de bestuurster liep de bijrijder naar een nabij gelegen winkel. Hij begon tegen de gevel te plassen. Ondanks waarschuwingen van de agenten ging hij daarmee door. Toen de agenten hem wilden bekeuren, weigerde dan man zich te legitimeren. Hij is ook aangehouden. De man is voor nader verhoor ingesloten.

Tegen het meisje en de man wordt proces-verbaal opgemaakt.