Inbrekers gebruiken pepperspray tegen bewoner

Geplaatst op 18 december 2012, om 23:27 uur

ZUTPHEN – Een bewoner van een flat aan de Berkenlaan in Zutphen is dinsdag door inbrekers met pepperspray bespoten. Hij betrapte hen op het moment dat zij bij hem wilden inbreken. De politie stelt een onderzoek in vraagt informatie over de inbrekers.

Het incident deed zich omstreeks 14.30 uur voor. De bewoners zaten in de woonkamer van hun flat toen er langdurig in de centrale hal op hun huisbel werd gedrukt. Aangezien zij niemand verwachtten, deden zij de centrale toegangsdeur niet open.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Kort daarna merkten zij dat er aan de voordeur van hun flat werd gerommeld. Via het kijkglas zag de bewoner twee mannen voor de deur staan. Ondertussen probeerde men de voordeur open te flipperen. Toen de bewoner de voordeur open trok, stonden er twee mannen die direct de benen namen en de bewoner met pepperspray bespoten. Ze zijn in de richting van de Wibra aan de Gerard Doustraat gevlucht.

De gewaarschuwde politie heeft een onderzoek ingesteld, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De twee mannen waren die ochtend samen met een andere man omstreeks 10.00 uur al opgemerkt in de Berkenlaan. Toen werd er nog geen aandacht aan het trio geschonken.

De mannen zijn tussen de 24 en 28 jaar, twee van hen waren licht getint en hun lengte wordt op 1.70 m geschat. Twee van hen droegen een witte donsjas tot op de heup, de derde een zwarte jas. Eén van hen had een baseballpet op.

Tips over de mannen kunnen worden doorgegeven aan de politie in Zutphen op 0900 – 8844.