Drie beschonken bestuurders bij controle Putten

Geplaatst op 23 december 2012, om 15:55 uur

PUTTEN – De politie heeft zaterdagavond op meerdere locaties in Putten verkeerscontroles gehouden. Er zijn drie automobilisten aangehouden omdat ze te veel gedronken hadden.

Op de Voorthuizerstraat en aan de Putterweg is er op snelheid gecontroleerd. Aan de Voorthuizerstraat reden er 543 bestuurders langs de radarauto. 13 bestuurders reden te hard. Aan de Putterweg zijn 395 bestuurders op snelheid gecontroleerd. 11 van hen reden te hard.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de alcoholcontrole liep een 50-jarige automobilist tegen de lamp. Hij reed zonder rijbewijs en had gedronken. De man blies ruim 160 ug/l. Dat is voor beginnend bestuurders net te veel. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed. Een 59-jarige vrouw blies 300 ug/l. Ondanks dat zij een ervaren bestuurster is, is dat toch te veel. Een andere ervaren bestuurder blies ruim twee keer het maximaal toegestane promillage. De drie bestuurders kwamen uit Putten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook zijn twee fietsers bekeurd die geen goede verlichting hadden. Twee automobilisten droegen geen gordel en één bestuurder belde niet handsfree. Ook zij krijgen een bekeuring.