Fietsendief op heterdaad betrapt in Zutphen

Geplaatst op 8 december 2012, om 16:18 uur

ZUTPHEN – Surveillerende politieagenten betrapten in de nacht van vrijdag op zaterdag op heterdaad een man die een fiets stal uit een tuin aan de Warnsveldseweg. De man heeft op het politiebureau de nacht doorgebracht en wordt verhoord. De politie zoekt nog naar de eigenaar van de fiets.

Politieagenten in burger volgden in de nacht een 23-jarige Zutphenaar naar huis. De man had eerder die nacht al bekeuringen gekregen omdat hij bier op straat dronk en het flesje kapot gooide. De politieagenten wilden zeker weten dat hij niet nog meer ongein zou uithalen op weg naar huis. Terwijl zij op de Warnsveldseweg achter de man aanliepen, zagen ze hem een voortuin ingaan en daar weer uitkomen met een fiets aan de hand. Toen de man bij een tankstation in de buurt  het slot van de fiets probeerde open te breken, hebben de agenten hem aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau om verhoord te worden. De fiets is in beslag genomen.

Omdat de agenten niet precies hebben gezien uit welke voortuin de fiets is gestolen, wil de politie graag in contact komen met de eigenaar van de fiets. Woont u aan de Warnsveldseweg en mist u een fiets uit uw tuin, bel dan met 0900-8844.