Inbraak in 2 woningen Apeldoorn

Geplaatst op 3 december 2012, om 18:25 uur

APELDOORN – Zondag is er ingebroken bij twee woningen aan de Paulus Potterlaan en de Chamavenlaan in Apeldoorn. Bij beide woningen is nog niet duidelijk wat er gestolen is.

Men is bij de woning aan de Chamavenlaan binnen gekomen door een deur te forceren. Deze inbraak is tussen 14.00 uur en 17.30 uur gepleegd. De bewoners van de woning aan de Paulus Potterlaan meldden de inbraak rond 21.30 uur. Hier is een raam geforceerd om binnen te komen. De politie stelt in beide gevallen een buurt – en sporenonderzoek in.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie voert diverse projecten uit om woninginbrekers aan te houden, maar aan het voorkomen ervan kunnen burgers een belangrijke bijdrage leveren. De politie doet ook op u een beroep om alert te zijn op verdachte situaties en de politie te bellen. Naast het treffen van preventieve maatregelen is goedgekeurd hang- en sluitwerk zeker van belang. Dieven zoeken altijd woningen uit waar ze gemakkelijk binnen kunnen komen. Op diverse sites staat informatie over het voorkomen van woninginbraken en over het Politiekeurmerk Veilig wonen.

Hoe meer informatie de politie heeft, hoe beter dit is voor het onderzoek en des te eerder zicht op mogelijke daders gekregen kan worden. Ziet u bijvoorbeeld een verdacht persoon in uw buurt lopen, of een auto meerdere malen doelloos rond rijden, schroom dan niet om de politie te bellen. Bij verdachte situaties kunt u bellen naar 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, bel dan naar 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan naar 0800-7000.