Man vast na aanrandingen meisjes

Geplaatst op 7 december 2012, om 13:43 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige man uit Winterswijk. Hij wordt ervan verdacht drie meisjes te hebben aangerand. Begin november is hij op heterdaad betrapt toen hij een meisje lastig viel.

Het eerste incident is zondag 2 september bij de politie gemeld. Twee 13-jarige meisjes fietsten tussen ’t Hilgelo en het centrum van Winterswijk. Een onbekende man kwam naast hun fietsen en viel de meisjes lastig. Hij maakte seksueel getinte opmerkingen en heeft één van de meisje betast. Het incident is bij de politie gemeld en er is een onderzoek gestart.

Op zaterdag 27 oktober is een 19-jarige meisje in het Notarispark aangesproken door een man. Zij was daar samen met een vriendin. De man maakte vreemde opmerkingen en heeft het meisje betast.

Op woensdag 7 november fietste het 13-jarige meisje met een vriendin. Ze merkte dat ze werd achtervolgd door de man die haar op 2 september ook had lastiggevallen. Toen zij bij een dansschool aan de Parallelweg kwam, meldde ze dat bij een medewerker.

De politie is gebeld en ondertussen heeft de man een 15-jarig meisje betast. Agenten troffen de 19-jarige jongen uit Winterswijk aan. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor en onderzoek is ingesloten.

De man is op 13 november voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Inmiddels heeft de politie het onderzoek afgerond en is er tegen de Winterswijker proces-verbaal opgemaakt. Hij zit nog vast.