Mannen verdacht van diefstal diesel

Geplaatst op 10 december 2012, om 16:14 uur

JOPPE – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van diesel. Een getuige zag de auto’s van de mannen op een vreemde plek staan en belde de politie.

De getuige zag rond 3.00 uur twee auto’s in het bos op de Dhorterdijk staan. Hij vond dit vreemd en belde de politie. Agenten troffen drie mannen aan bij de auto’s. Het gaat om een 38-jarige Litouwer, een 24-jarige uit Deventer en een 22-jarige uit Letland. De mannen hadden meerdere jerrycans met brandstof bij zich en roken ook naar diesel.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Omdat de agenten vermoedden dat de brandstof van diefstal afkomstig was, stelden ze een onderzoek in. Ze vonden hierbij in één van de auto’s en in het bos inbrekerswerktuigen. Ze hebben de mannen daarom aangehouden op verdenking van diefstal van diesel. Ze zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op. Ondernemers die gedupeerd worden door benzine- of dieseldiefstallen wordt verzocht om altijd aangifte te doen. Dit kan via internet.