Politie onderzoekt overval cafetaria Dieren

Geplaatst op 22 december 2012, om 16:11 uur

DIEREN – Een cafetaria aan de Roodborstlaan in Dieren is in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door een onbekende man. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Even na middernacht, rond 00.10 uur, sloten de twee cafetariamedewerkers de zaak af. Toen zij naar hun auto liepen, werden zij aangesproken door een onbekende man. Hij dwong de twee mee naar binnen te gaan en maakte onder bedreiging van een vuurwapen, of iets wat daar op leek, geld af te geven. Hij ging er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor. De medewerkers van de zaak bleven ongedeerd.

Het zou gaan om een man van ongeveer 1.80 m. lang. Hij droeg een bivakmuts en was in het donder gekleed; een donkere half lange jas, een donkere trainingsbroek en zwarte sportschoenen. De dader sprak accentloos Nederlands. Na de overval is hij te voet gevlucht in de richting van de Mezenlaan.

De politie is op zoek naar een vrouw die mogelijk een belangrijke getuige kan zijn. Vlak voor de overval zou de vrouw met haar hond (mogelijk een herder) hebben gelopen in de nabije omgeving van de cafetaria. Zij kwam vanaf de Admiraal Helfrichlaan en liep in de richting van de kruising met de Harderwijkerweg. De politie komt graag in contact met deze vrouw. Mogelijk heeft zij iets gehoord of gezien.

Ook andere getuigen worden opgeroepen zich te melden. Heeft u iets gehoord of gezien, of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Meent u dan contact met ons op. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan naar 0800-7000.