Politie zoekt getuigen van straatroof

Geplaatst op 30 december 2012, om 13:28 uur

ARNHEM – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof zondagmiddag op en rond de Steenstraat in Arnhem. Dit gebeurde tussen half zes en half zeven. Het slachtoffer, een 41-jarige Arnhemmer, deed vrijdag aangifte bij de politie.

De Arnhemmer werd die middag rond half zes ter hoogte van de grote kerk op de Steenstraat door een onbekende man vastgepakt. Hij was even daarvoor door dezelfde man aangesproken die hem om een sigaret had gevraagd. De man zou de Arnhemmer vervolgens naar de zijkant van de kerk hebben getrokken en hem onder bedreiging van een steekwapen om geld hebben gevraagd. Vervolgens zou het slachtoffer zijn gedwongen om geld te pinnen bij pinautomaten op de Steenstraat, het Johnny van Doornplein en de Marienburgstraat. Daarna zou de dader zijn weggelopen in de richting van het centrum van Arnhem.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie doet onderzoek naar deze straatroof en is op zoek naar getuigen. Het zou gaan om een man in de leeftijd van 20-30 jaar met een donkere huidskleur. Hij droeg een wijde, glanzende zwarte jas met bontkraag, mogelijk van het merk Nicolsen, of iets daar daarop lijkt. Verder had hij een blauwe sjaal voor zijn neus en mond, vermoedelijk van het merk Burberry. Mogelijk droeg de man ook een muts.

Heeft u iets gezien of gehoord dat met deze straatroof te maken kan hebben, neem dan contact op met de politie in Arnhem via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.