Preventieactie tegen inbrekers - GelreNieuws.nl

Preventieactie tegen inbrekers

Geplaatst op 6 december 2012, om 19:32 uur

ZUTPHEN/WARNSVELD – De politie en de gemeente Zutphen verspreiden een inbraakpreventiefolder in een deel van het Deventerwegkwartier in Zutphen en in het oude dorp van Warnsveld. Hier is een piek in het aantal woninginbraken.

Naast extra toezicht is de politie met toezichthouders van de gemeente begonnen met het verspreiden van de preventiefolder ‘Inbrekers pakken we samen’. Begin december zijn in het oude dorp van Warnsveld zo’n 900 folders huis aan huis verspreid. In een aantal gevallen was de bewoner thuis en werd uitleg over de actie gegeven. Ook bij een aantal geselecteerde straten in het Deventerwegkwartier wordt binnenkort deze folder verspreid.

Reden voor deze preventieactie is een stijging van het aantal inbraken en insluipingen in beide delen van de gemeente Zutphen. Gebleken is, dat de meeste inbraken tussen 09:00 en 20:00 uur worden gepleegd. Voor een deel dus overdag, waarbij een keukendeur vaak niet afgesloten is en de dief brutaalweg naar binnen wandelt. Maar in deze donkere periode vinden er ook regelmatig inbraken plaats. Bij inbraken worden deuren en soms ramen geforceerd om binnen te komen. De buit bestaat voornamelijk uit sieraden, geld en communicatieapparatuur.

Met de preventieactie willen de politie en de gemeente de woninginbraken onder de aandacht van bewoners brengen. De wijkagenten Jacco Wouters (Warnsveld) en Yilmaz Ulucay (Zutphen) willen de ogen en oren van de buurtbewoners ‘inzetten’ voor het politiewerk. “Het is echt noodzakelijk. Mensen zien meer dan ze denken en met hun informatie kunnen we inbrekers pakken of inbraken oplossen”. Beide wijkagenten vragen van buurtbewoners wanneer ze iets verdachts zien om bijvoorbeeld het kenteken van de auto te noteren en dit aan de politie door te geven. Bij een inbraak; bel direct 112.

Daarnaast kunnen mensen zelf de nodige preventiemaatregelen nemen en deze tips staan o.a. op www.politie.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com