Vijf aanhoudingen na vrachtwagendiefstal - GelreNieuws.nl

Vijf aanhoudingen na vrachtwagendiefstal

Geplaatst op 3 december 2012, om 18:12 uur

VAASSEN – De politie heeft in de  nacht van zondag op maandag vijf mannen aangehouden die betrapt werden bij de diefstal van een aantal vrachtwagens vanaf het terrein van een garagebedrijf in Vaassen.

Tijdens de vlucht van de verdachten heeft de politie op de banden van de auto geschoten. De diefstal komt vermoedelijk voort uit een zakelijk conflict.

Een buurtbewoner belde de politie maandagochtend vroeg dat hij een aantal onbekende mannen op het terrein van een garagebedrijf aan de Runnenbergweg in Vaassen zag rondlopen . Toen de politie aankwam, reden twee vrachtwagens met gedoofde lichten het terrein af. Ook reed een personenauto met hoge snelheid weg.

De politie achtervolgde de personenauto, die bij afslag Apeldoorn-Zuid de A50 afreed en daarna met hoge snelheid zijn weg vervolgde. Op de kruising van de Oost Veluweweg met Kanaal Noord in Apeldoorn stopte de auto. De inzittenden voldeden niet aan het bevel van de politie om uit de auto te komen. Toen de bestuurder plotseling weer gas gaf, heeft één van politieagenten op de banden van de wegrijdende auto geschoten, in een poging hem te laten stoppen. Nadat de politie de auto enige tijd later uit het zicht verloor, werd hij verlaten teruggevonden aan de Grunsvoort in Ugchelen. Bij een zoektocht in de omgeving, vond de politie twee verdachten in een achtertuin van dezelfde straat. De twee, een 45-jarige man uit Kootwijkerbroek en een 49-jarige man uit Eemdijk, zijn aangehouden.

Terwijl de achtervolging van de personenauto bezig was, vatten andere politie-eenheden op strategische locaties post in een poging  om de gestolen vrachtwagens te onderscheppen. De postende politiemensen die bij de oprit Vaassen naar Rijksweg A50 stonden, zagen de vrachtwagens de snelweg opdraaien en zetten de achtervolging in. Met behulp van andere politie-eenheden zijn beide vrachtwagens op de A50 staande gehouden. De bestuurders van de wagens, een 64-jarige man uit Veenendaal en een 23-jarige man uit Woudenberg, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Een vijfde verdachte, een 47-jarige man uit Ede (Gld) die door politiemensen gezien was kort nadat zij op de Runnenbergweg in Vaassen arriveerden, is aangehouden in de omgeving van het garageterrein. Alle vijf de verdachten worden op het politiebureau verhoord. De vluchtauto die in Ugchelen aangetroffen werd, is door de politie in beslag genomen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com