Vuurwerkbom: woning zwaar beschadigd - GelreNieuws.nl

Vuurwerkbom: woning zwaar beschadigd

Geplaatst op 31 december 2012, om 22:28 uur

VELP – Op de Beltjeshofstraat in Velp is maandagavond een voordeur van een woning opgeblazen door een vuurwerkbom. Niemand raakte gewond.

Het gebeurde omstreeks half negen. Buurbewoners hoorden een flinke knal en keken na buiten. Toen zagen ze dat de voordeur van woning was opgeblazen. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het brandje binnen geblust. Zeer waarschijnlijk komt het door zwaar vuurwerk dat in de woning is binnen gegooid via de brievenbus. Wie dit heeft op zich geweten heeft is nog onbekend. Het glas lag geheel voor de woning verspreid tot aan de overbuurman toe. Ook een geparkeerde auto die tegenover de woning stond raakte beschadigd door het vliegend glas. De bewoners was op het moment dat het gebeurde niet thuis. De woning heeft grote schade opgelopen, zo zijn de ook muren ontzet door de explosie.

De politie onderzoekt de zaak. Mensen die meer informatie hebben over de mogelijke dader of daders, kunnen contact opleggen met de politie via 0900-8844. Of misdaad anoniem via 0800-7000.