14-jarige Arnhemse inbreker valt van dak

Geplaatst op 27 januari 2013, om 16:37 uur

ARNHEM – De politie hield rond middernacht twee jonge Arnhemse inbrekers van 14 en 16 jaar op heterdaad aan, in de Teisterbantstraat in Arnhem. Dankzij een alerte getuige was de politie snel ter plaatse.

Nadat de twee in de woning door de agenten waren gezien, trokken zij de lamellen dicht om te voorkomen dat de agenten naar binnen konden kijken. Zij dachten via het zolderraam en het dak te kunnen ontsnappen. De agenten die inmiddels voor en achter de woning aanwezig waren, hielden de woning in de gaten. Net toen zij besloten om naar binnen te gaan, viel de 14-jarige verdachte van het dak in de achtertuin. Zijn val werd gebroken door een tuinset. Hij probeerde op te staan maar dit werd door een aanwezige politiehond voorkomen. De jongen liep hierdoor letsel op aan zijn arm. Hij moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis verblijven. Onderzoek wees uit, dat hij niets had gebroken en alleen door de val zijn long had gekneusd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De tweede verdachte had zich op het dak van een woning verderop op een dakkapel ‘genesteld’ en dreigde van het dak te springen. Uiteindelijk heeft de jongen eieren voor zijn geld gekozen en kwam hij met behulp van een inmiddels aanwezige ladderwagen van de brandweer van het dak. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.