Aangehouden na overlast en belediging

Geplaatst op 8 januari 2013, om 16:09 uur

DOETINCHEM – Op de Stationsstraat in Doetinchem heeft de politie maandagavond een 24-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens onder meer openbare dronkenschap. Ook het bedreigen en beledigen van agenten wordt de man aangerekend.

Wijkwachten werden rond negen uur die avond met de man geconfronteerd op het station, waar hij voorbijgangers lastig viel en stond te wildplassen. Toen de politie erbij was gehaald vond de Doetinchemmer het nodig hen ten overstaan van omstanders uit te schelden en te beledigen. Ook dreigde hij met de agenten op de vuist te gaan. De man was in kennelijke staat van dronkenschap en werd aangehouden. De man is dinsdag weer vrijgelaten en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Onder het motto ‘handen af van hulpverleners’  tolereert de politie geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politieambtenaren zal het korps haar medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.