Aangehouden na schoppen brandweerman

Geplaatst op 1 januari 2013, om 13:25 uur

APELDOORN – De politie heeft kort na de jaarwisseling op de Waalstraat een man aangehouden nadat een brandweerman in zijn rug was getrapt. De verdachte is overgebracht naar een politiecel.

Zowel brandweer als politie waren rond 00:45 uur aanwezig op de Waalstraat, waar de brandweer een brandstapel bluste. Tijdens de bluswerkzaamheden werd een brandweerman in zijn rug getrapt. De aanwezige politieagenten hielden een 28-jarige Apeldoorner als verdachte aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij in een cel de nacht heeft doorgebracht. De Apeldoorner is inmiddels verhoord. In overleg met de officier van justitie wordt geen proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Het onderzoek naar degene die verantwoordelijk was voor het schoppen, wordt voortgezet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het OM eist in strafzaken die te maken hebben met de jaarwisseling hogere geldboetes, hogere taakstraffen of langere gevangenisstraffen. Dit geldt ook voor zaken met geweld tegen mensen met een publieke taak, zoals brandweer- en ambulancepersoneel en politieagenten. Deze zaken krijgen daarbij bijzondere aandacht.