Burgernetactie na inbraak in Vorden

Geplaatst op 15 januari 2013, om 13:24 uur

VORDEN – In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een schuur aan de Ruurloseweg. Een 18-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden en naar een andere verdachte wordt nog gezocht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De melder vertelde de politie dat hij geluiden hoorde bij de schuur en dat er ingebroken zou worden. Politiemensen snelden naar de Ruurloseweg. Bij de schuur troffen ze een auto aan en zagen ze één persoon wegrennen. In de bosjes naast de woning hoorden ze ook geluiden; daar werd de 18-jarige aangetroffen en aangehouden. Naar de andere man werd ook nog gezocht, maar die werd niet meer aangetroffen.

De inbrekers hadden een aantal spullen uit de schuur, waaronder kettingzagen, naast de schuur gelegd. Toen de politie kwam, sloegen ze op de vlucht en konden zij niets meer meenemen. Na de inbraak werden de schuur en de goederen die buiten de schuur lagen afgedekt voor nader onderzoek. Dinsdagochtend belde de melder de politie weer, omdat hij zag dat de goederen die afgedekt lagen, werden gestolen. Hij gaf een duidelijk signalement van de man door.

Er werd direct een zoektocht naar de verdachte gestart. Meerdere agenten zochten in de omgeving. Ook werd er een Burgernetactie gestart en een tweet verstuurd. De verdachte werd niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak verder.