Certificaat voor hele afdeling arrestantentaken - GelreNieuws.nl

Certificaat voor hele afdeling arrestantentaken

Geplaatst op 23 januari 2013, om 12:58 uur

APELDOORN/ARNHEM – Als eerste eenheid binnen de Nationale Politie kreeg de afdeling Arrestantentaken in Oost-Nederland dinsdag in Arnhem het ISO 9001 certificaat uitgereikt voor het kwaliteitssysteem. Directeur Nic Hendriks van audit-organisatie DEKRA overhandigde het certificaat aan Pim Miltenburg, directeur Operatiën en tevens plaatsvervangend eenheidschef van Oost-Nederland.

Een mooie mijlpaal die al in aanloop naar de start van de Nationale Politie is gerealiseerd door ieders enthousiasme en grote inzet. Vlak voor Kerst rondde DEKRA de audits na maandenlange voorbereiding met positief resultaat af. Directeur Nic Hendriks van DEKRA gaf aan verrast te zijn door de enorme snelheid waarmee de ISO-certificering was afgerond. “Dat geeft aan hoe enorm gemotiveerd de medewerkers zijn en bereid om van elkaar te leren. Ik vind ook het mooi te zien dat een publieke organisatie zich door een onafhankelijke organisatie als DEKRA laat toetsen en zo heel transparant is naar buiten toe over haar procedures en werkwijzen.”

Het kwaliteitssysteem is van toepassing op de werkprocessen van de hele afdeling Arrestantentaken, dus de Arrestantenzorg, Parkettaken, Executie en Transport. Om aan de ISO 9001-norm te voldoen zijn alle werkwijzen en protocollen binnen de afdelingen Arrestantentaken zorgvuldig vastgelegd in een kwaliteitssysteem. Alle medewerkers hebben een workshop ISO 9001 kwaliteitsdenken gevolgd en er zijn verschillende medewerkers opgeleid tot interne auditeur. Zij hebben alle cellencomplexen in de eenheid Oost-Nederland bezocht en hebben de opgestelde regels getoetst. Veilig, respectvol en eenduidig werken staat centraal. Klanten als veroordeelden, de rechtbank en advocaten weten dan wat ze moeten verwachten binnen de eenheid Oost-Nederland.

Miltenburg geeft aan trots te zijn op de medewerkers van de afdeling Arrestantentaken. “Zij hebben deze certificering verdiend. Het zegt iets over hun professionaliteit en betrokkenheid en is een mooi voorbeeld van de werking van de Nationale Politie, om samen te werken aan verbetering.”