Diverse overtredingen bij controle op de A18

Geplaatst op 10 januari 2013, om 19:23 uur

DIDAM – De politie heeft donderdag op de A 18 onder Didam een verkeerscontrole gehouden. Een groot aantal bestuurders was in overtreding en ook werden diverse technische gebreken aan de voertuigen vastgesteld. Eén automobilist die er vandoor ging kon later worden aangehouden.

Motoragenten selecteerden op de snelweg auto’s en andere voertuigcombinaties waarvan men zag dat of de bestuurder in overtreding was of dat er een technisch mankement aan het voertuig was. Zij begeleidden deze voertuigen naar parkeerplaats ’t Stille Wald. Hier stonden agenten en medewerkers van Rijksdienst Wegverkeer voor de verdere controle.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

56 bestuurders kregen 28 bekeuringen en de feiten varieerden van defecte verlichting, niet dragen van de gordel, niet- of niet juist bevestigde losbreekreminrichting, geen begeleidings-brief bij een afvaltransport, overschrijding van de snelheid, mobiel bellen, twee maal geen rijbewijs en één keer rijden met een ongeldig rijbewijs, gladde banden, folie op de ruiten en van een aanhangwagen dreigden rollen touw af te vallen. Ook deze bestuurder kreeg een bekeuring en moest maatregelen treffen.

Eén bestuurder wilde niet gecontroleerd worden en ondanks de aanwijzing van de motoragent om de parkeerplaats op te rijden, reed hij door. De motoragent achtervolgde de auto en uiteindelijk kon hij met hulp van andere surveillance-eenheden in Doetinchem aan de kant worden gezet. De bestuurder is bekeurd voor het negeren van een stopteken.

Tot slot werd een bestuurder gecontroleerd die nog zo’n 2500 euro aan openstaande boetes moest betalen. Hij is naar het politiebureau gebracht en heeft geregeld dat het geld betaald werd.