Harderwijker aangehouden na achtervolging - GelreNieuws        

Harderwijker aangehouden na achtervolging

Geplaatst op 29 januari 2013, om 15:05 uur

APELDOORN – De politie heeft maandagavond een 23-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden. Hij trachtte zich aan een politiecontrole te ontrekken en bleek in het bezit van een gasalarmpistool en een geringe hoeveelheid harddrugs.

Agenten surveilleerden kort voor middernacht op de Kayersdijk en zagen een automobilist met hoge snelheid over de Marchantstraat rijden. Zij besloten de bestuurder te volgen om hem vervolgens te controleren. Kennelijk wilde de man niet gecontroleerd worden, want hij verhoogde zijn snelheid en negeerde het stopbord op de politieauto.

Om hem toch te laten stoppen en in het belang van de verkeersveiligheid reden de agenten met zwaailicht en sirene. Bij de Arnhemseweg reed hij door rood en dit gebeurde kort daarna weer in het centrum. Op een gegeven moment zette hij zijn auto toch aan de kant en verklaarde de agenten niet gezien te hebben.

Dit werd natuurlijk niet geloofd en toen de Harderwijker aangaf dat hij ook nog een vuurwapen in z’n auto had liggen, was duidelijk dat zijn verblijf op het politiebureau niet kortstondig zou zijn. Bij zijn aanhouding werd een geringe hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het vuurwapen, een gaspistool met patronen, werd in de auto gevonden en alle spullen werden in beslag genomen. Hij is ingesloten voor verhoor en proces-verbaal wordt opgemaakt.