Hennepkwekerij aangetroffen in Zieuwent - GelreNieuws        

Hennepkwekerij aangetroffen in Zieuwent

Geplaatst op 17 januari 2013, om 17:58 uur

ZIEUWENT – Naar aanleiding van een onderzoek werd woensdag een in werking zijnde hennepkwekerij op De Steege in Zieuwent aangetroffen.

Op woensdag 16 januari werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan De Steege in Zieuwent, gemeente Oost Gelre. In de woning werden 510 oogstrijpe hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt.
De politie heeft in de woning een 30-jarige vrouw en een 35-jarige man, beiden afkomstig uit Bulgarije, aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: tijdens sneeuwperiodes geen sneeuw op het dak, electriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.