Inbrekers op heterdaad aangehouden

Geplaatst op 28 januari 2013, om 16:19 uur

APELDOORN – Twee inbrekers, een 37- en een 29-jarige man uit Apeldoorn, werden zondagmiddag in een woning aan de Kanaalstraat overlopen door een vrouw en vervolgens aangehouden door de politie. Daarnaast werd op de Waalstraat een 52-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats aangehouden en ingesloten voor een poging inbraak in een schuur.

Kanaalstraat – De 47-jarige vrouw was gebeld door een getuige die zag dat de mannen de voordeur forceerden en de woningen binnen waren gegaan. Ze alarmeerde de politie die direct ter plaatse kwam. Beide mannen waren nog aanwezig in de woning en werden aangehouden en ingesloten voor verhoor en nader onderzoek. De Apeldoorners kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Waalstraat – De politie werd in kennis gesteld van een manspersoon die met een zaklamp door de tuin liep. Hij zou vervolgens geprobeerd hebben in te breken in een schuur. Bij de woning werd hij aangehouden voor poging diefstal. Tijdens de fouillering werd er gereedschap inbeslaggenomen, mogelijk inbrekerswerktuig. De verdachte werd voorgeleid en ingesloten voor verhoor. De eigenaar van de schuur heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.