Man mishandeld en beroofd; getuigen gezocht

Geplaatst op 3 januari 2013, om 12:43 uur

APELDOORN – De politie zoekt getuigen van een straatroof die in de nacht van donderdag op vrijdag heeft plaatsgevonden. Een 27-jarige man uit Apeldoorn werd op de Stationsstraat mishandeld en beroofd van zijn mobiele telefoon door een groep van acht á tien mannen.

De Apeldoorner fietste rond 01:30 uur op de Stationsstraat toen hij hoorde dat hij een bericht kreeg. Hij stopte en pakte zijn mobiel. Een voor hem onbekende man sprak hem aan en vertelde hem dat hij zijn mobiel wilde hebben. De man weigerde het toestel af te geven en kreeg direct daarna een klap van iemand die achter hem stond. Hij viel en werd door een groep van acht á tien mannen meerdere malen geschopt en geslagen. Ook zijn mobiele telefoon werd hierbij afgepakt en zijn fiets werd vernield. Het slachtoffer moest zijn weg lopend vervolgen. Op de Kayersdijk kwam hij de groep weer tegen. Toen hij de mannen wilde passeren, werd hij geschopt door één van hen. De man kon zich dit keer verweren en zijn belagers renden weg richting de wijk De Maten. Het slachtoffer liep onder meer diverse kneuzingen en een hersenschudding op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie zoekt naar een groep van 8 á 10 mannen van 25 tot 30 jaar oud. Ze spraken met elkaar in een buitenlandse taal. Één van hen droeg een witte jas of een wit vest en hij had halfhoge bruine schoenen aan. Hij had donker kort haar dat aan de zijkanten was weggeschoren.

De politie verzoekt iedereen die deze straatroof heeft gezien om contact op te nemen via 0900-8844. Ook iedereen die deze mannen kent of denkt te weten wie het zijn, wordt verzocht contact op te nemen.