Aanhoudingen voor overval Coop Steenderen

Geplaatst op 31 januari 2013, om 16:11 uur

STEENDEREN – De politie heeft woensdagavond drie mannen gearresteerd. Het trio zit vast op verdenking van betrokkenheid bij verschillende recente overvallen in de regio. Een speciaal overvallenteam van de politie kwam de mannen op het spoor mede dankzij de goede medewerking van het publiek.

Het bleek, dat de puzzelstukjes van diverse overvallen met elkaar te combineren waren. Het onderzoek leidde steeds meer in de richting van de drie aangehouden verdachten. Het trio ging mogelijk in wisselende samenstelling te werk. Nader onderzoek moet daar meer duidelijkheid over geven.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het drietal wordt op dit moment verdacht van betrokkenheid bij de volgende overvallen:

– overval op een supermarkt in Nieuwendijk, gepleegd op donderdag 10 januari .

– overval op een mobiele broodjeszaak in Waspik, gepleegd op vrijdag 25 januari

– overval op supermarkt in Waspik, gepleegd op maandag 28 januari

– overval op een supermarkt in Steenderen (Gelderland), gepleegd op 3 januari

Het onderzoeksteam sluit niet uit, dat er nog andere feiten of arrestaties volgen.

Vanzelfsprekend maakten de delicten diepe indruk op de slachtoffers. Bij geen van de overvallen zijn er mensen gewond geraakt, hoewel er bij de overvalpoging op de mobiele broodjeszaak in Waspik twee schoten werden gelost. De slachtoffers zijn al door de politie op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in het onderzoek en de arrestaties van drie verdachten.

De drie arrestanten zijn:
– een 31-jarige man uit Oosterhout
– een 32-jarige man uit Breda
– een 40-jarige man uit Breda
Ze werden woensdagavond gearresteerd. Het drietal zit in beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Ook in dit geval kreeg het rechercheteam weer hulp en bruikbare tips vanuit het publiek. De politie vraagt in de strijd tegen overvallen, inbraken en straatroven om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties en om aanvullende informatie door te geven.