Mishandeling en verkeersruzie

Geplaatst op 10 januari 2013, om 10:38 uur

ARNHEM – Woensdagmiddag rond 16.40 uur ontstond een verkeersruzie tussen een fietser en een automobiliste. Dit mondde uit in de mishandeling van de fietser door de bestuurster van de auto.

Het conflict ontstond toen de automobilist en de fietser op een smal stuk weg bij het Roermondseplein tegenover elkaar tot stilstand kwamen. Er ontstond een woordenwisseling, waarbij de vrouwelijke bestuurster van de auto op enig moment gas gaf en op de fietser inreed. De automobiliste raakte de fiets; de fietser kon zich maar net staande houden. De fietser, een 59-jarige man uit Oosterbeek, gaf hierop in een reflex een klap op de auto.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bestuurster van de personenauto stapte vervolgens uit en gaf de fietser een vuistslag in zijn gezicht. Daarna reed de automobiliste weer door, maar zij raakte bij het wegrijden nog wel een andere personenauto.

De fietser en de automobilist wiens auto tijdens het incident ook geraakt werd noteerden het kenteken van de wegrijdende auto. Ook meldde zich een getuige die zei de vrouwelijke bestuurster te kennen.

De politie doet verder onderzoek in de zaak.