Negen verdachten aangehouden - GelreNieuws        

Negen verdachten aangehouden

Geplaatst op 6 januari 2013, om 11:50 uur

ARNHEM – Dit weekend zijn in het uitgaansgebied van Arnhem meerdere verdachten aangehouden voor geweldplegingen.

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie omstreeks 01.50 uur vijf verdachten aan op het Jansplein voor openlijke geweldpleging. De vijf mannen, een 21-jarige Arnhemmer en vier mannen uit Beuningen van 21 en 20 jaar oud zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. De politie kreeg een melding dat er gevochten zou zijn op het Jansplein, waarbij een groep mannen een andere man geslagen zouden hebben. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd ook is niet bekend of het slachtoffer, een 21-jarige man uit Renkum, gewond is geraakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

In diezelfde nacht werden omstreeks 01.15 uur drie verdachten aangehouden in een café in het uitgaansgebied. De mannen, twee Arnhemmers van 19 en 38 jaar en een 37-jarige Oosterbeker, worden ervan verdacht twee andere mannen eerder die nacht te hebben geslagen in de Varkensstraat. De slachtoffers liepen daarbij verwondingen op in hun gezicht. Via cameratoezicht zag de politie wat er gebeurde en konden de verdachten op basis van hun signalement in een café worden aangehouden. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 47-jarige man uit Velp door de politie aangehouden. Hij zou een 36-jarige man uit Westervoort in zijn gezicht hebben geslagen, nadat deze hem geduwd zou hebben. De verdachte kon na verhoor zaterdagmiddag weer huiswaarts.

In alle gevallen zijn camerabeelden opgevraagd voor onderzoek.