Op heterdaad betrapt bij diefstal in bedrijfspand

Geplaatst op 13 januari 2013, om 18:23 uur

ARNHEM – Zaterdagmiddag hield de politie drie verdachten aan die vermoedelijk probeerden koper te stelen vanuit een bedrijfspand aan de Utrechtseweg. Een beveiligingsmedewerker sloeg alarm waarop de politie meteen ter plaatse kwam en het gebouw afzette. Vervolgens begon een zoekactie die leidde tot de aanhoudingen.

Twee verdachten konden op verschillende locaties in het pand worden aangehouden. Het gaat om een 41-jarige inwoner van Sint Oedenrode en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een derde man werd in de omgeving aangehouden. Agenten zagen hem via een gat in een hek naar het spoor lopen. Twee passerende treinen moesten daarop vaart minderen en een machinist sprak de man aan. De machinist kon vervolgens aan de agenten doorgeven dat de verdachte in noordelijke richting was weggegaan. Daarop zijn de agenten ook die kant op gerend en konden even later tot zijn aanhouding overgaan. Het bleek te gaan om een 45-jarige Nijmegenaar.

In het pand trof de politie onder andere diverse koperdraden en een hoeveelheid gereedschap. Verschillende zaken zijn voor verder onderzoek inbeslaggenomen. Van het bedrijf is een aangifte opgenomen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Het onderzoek loopt nog.