Reconstructie in Winterswijk voor rechtbank - GelreNieuws        

Reconstructie in Winterswijk voor rechtbank

Geplaatst op 11 januari 2013, om 17:52 uur

WINTERSWIJK – Donderdagavond heeft er in Winterswijk een reconstructie plaatsgevonden van een incident waarbij een man uit Enschede opzettelijk op een politieagent zou hebben ingereden.

Het voorval wat gereconstrueerd werd, op de parkeerplaats Tuinstraat – Goudvinkenstraat in Winterswijk, vond plaats op zondagavond 14 oktober 2012. Een 25-jarige man uit Enschede werd die avond aangehouden in Winterswijk op verdenking van het dealen van drugs en het inrijden op een agent. De agent bleef ongedeerd omdat hij nog net op tijd kon wegstappen.

De politie werd op 14 oktober rond 19.45 uur gebeld door een getuige die vermoedde dat er drugs gedeald werden op de parkeerplaats Tuinstraat – Goudvinkenstraat. De politie stelde direct, in eerste instantie onopvallend, een onderzoek in, en besloot op enig moment om een stilstaande auto met een of twee inzittenden aan een controle te onderwerpen. Een agent benaderde de auto, maakte zichzelf bekend als politie, waarop de auto gas gaf en recht op de agent afreed. De agent wist de auto op tijd te ontwijken door weg te stappen en bleef ongedeerd. De auto ging er vandoor.

Mede dankzij het kenteken wat door de agent was gezien, werd de auto en vermoedelijke bestuurder, de 25-jarige man uit Enschede, even na 22.00 uur gelokaliseerd en staande gehouden op de Europalaan in Winterswijk.

De verdachte werd aangehouden op verdenking van poging zware mishandeling en handel in drugs. De auto werd in beslag genomen en doorzocht en de man is gefouilleerd. Zowel in de auto als bij de man werden meerdere zakjes (soft)drugs aangetroffen en in beslag genomen. Ook zijn een geldbedrag en diverse spullen die gebruikt worden bij het verhandelen van drugs aangetroffen en in beslag genomen. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op.

De zaak ligt nu ter beoordeling bij het Openbaar Ministerie. De rechter-commissaris heeft opdracht gegeven om de poging zware mishandeling (het inrijden op de agent) te reconstrueren. De verdachte moet komende week voor de politierechter verschijnen.