Tieners opgepakt voor schoolbrand Arnhem

Geplaatst op 24 januari 2013, om 14:30 uur

ARNHEM – Twee Arnhemse jongeren (beiden zestien jaar) zijn woensdag door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting in een scholencomplex aan het Breezandpad in hun woonplaats in de Nieuwjaarsnacht dit jaar. Het gaat om jongeren die in deze zaak al eerder als verdachte zijn gehoord.

Inmiddels is uit het onderzoek de verdenking ontstaan, dat zij verantwoordelijk zijn voor deze brandstichting. Zes andere jongeren die eerder als verdachte zijn gehoord, worden niet langer als verdachte beschouwd.

Op 1 januari 2013 omstreeks 01:15 uur brak er brand uit in basisschool ‘De Kringloop’ aan het Breezandpad in de Arnhemse wijk Elderveld. Een derde deel van het scholencomplex, waar onder meer een basisschool was ondergebracht, werd volledig in de as gelegd. Bij het bestrijden van de brand werden circa 70 brandweerlieden ingezet, vijf blusvoertuigen, een ladderwagen en een hoogwerker.

In het politieonderzoek werden aanvankelijk acht jongeren ervan verdacht, dat de brand door hun schuld zou zijn ontstaan. Inmiddels is uit het onderzoek gebleken, dat de brand hoogstwaarschijnlijk is veroorzaakt door twee jongeren. Zij worden ervan verdacht, dat zij vuurwerk de school in hebben geschoten door een kapot gemaakte ruit en dat als gevolg hiervan de fatale brand is ontstaan. Deze twee jongeren worden vandaag voor de rechter-commissaris geleid.

Uit het onderzoek is gebleken, dat de overige zes jongeren niet langer als verdachte zijn aan te merken.

De behandeling van de zaak is onder voorbehoud gepland op de zitting van de meervoudige kamer van de rechtbank op 2 april 2013. Deze behandeling zal gelet op de leeftijd van de verdachten achter gesloten deuren plaatsvinden.