Verdachte overval Primera aangehouden

Geplaatst op 10 januari 2013, om 15:53 uur

APELDOORN – Donderdagochtend is een 40-jarige man uit Beekbergen aangehouden op verdenking van het plegen van de overval op de Primera aan de Asselsestraat in Apeldoorn, op dinsdagochtend. Bij de overval raakte niemand gewond. Een medewerkster trok de verdachte na de overval van de fiets. Hij ging er daarna lopend vandoor, zijn buit en fiets achterlatend.

De achtergebleven fiets was een nogal opvallend model, en dankzij een foto van de fiets op de site van de Stentor herkende een getuige de fiets en belde de politie. Op basis van deze tip stelde de politie een nader onderzoek in, en kwam de 40-jarige man als verdachte in beeld. Hij is donderdagochtend aangehouden in een woning in Apeldoorn, in de wijk Orden. In de woning is zeer waarschijnlijk hetzelfde mes aangetroffen waarmee de overvaller de medewerksters van de Primera had bedreigd.

De man uit Beekbergen is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Het personeel van de Primera is geïnformeerd over de aanhouding.