Beelden van overval Kruidvat Zutphen

Geplaatst op 12 februari 2013, om 18:40 uur


ZUTPHEN
– De politie heeft beelden vrijgegeven van de gewapende overval op de Kruidvat in Zutphen. Het filiaal werd op vrijdagavond 11 januari overvallen door een gewapende man.

De overvaller komt  iets na 19.30 uur de winkel binnen en gaat bij de kassa staan. Een winkelbediende wil de man helpen. Op dat moment haalt de man een pistool of daarop gelijkend voorwerp uit zijn jaszak. De winkelbediende rent weg, maar de man loopt achter haar de winkel in. Een andere winkelbediende loopt met de man mee terug naar de kassa. Hier legt de man een plastic tas op de toonbank en eist geld. De medewerkster stopt geld in de tas, waarna de man de winkel verlaat.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hij slaat hierbij rechtsaf en loopt door de overdekte steeg de Laerepoorte in de richting van de Laarstraat. Aan het eind van de steeg gaat hij linksaf de Laarstraat in.

Aangezien de Donkeresteeg en de Laarstraat in het centrum liggen en het zoals gezegd koopavond is, hoopt de politie dat het publiek de overvaller heeft gezien en tips heeft. De man had een opvallende werkjas met felle oranje kleuren, een blauwe broek vermoedelijk van het merk Umbron, witte pet onder donkerkleurige capuchon.

De politie vraagt mensen die tips hebben contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.