Brand in bedrijfsverzamelgebouw Arnhem - GelreNieuws.nl

Brand in bedrijfsverzamelgebouw Arnhem

Geplaatst op 20 februari 2013, om 18:16 uur

ARNHEM – Woensdagmiddag heeft er een brand gewoed bij een stoomluchtbevochtiger van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Van Oldenbarneveldstraat in Arnhem. Direct werd de brand naar de brandweer gemeld, die uitrukte met een blusvoertuig en een ladderwagen.

Omdat het een brand betrof in technische ruimten van een gebouwencomplex en de brand zich mogelijk kon uitbreiden  via het luchtventilatiesysteem, werd opgeschaald naar middelbrand. De brand is door snel optreden beperkt gebleven tot de elektrische stuurkast van de installatie. Na het blussen is de brandweer geruime tijd bezig geweest met het ventileren van het gebouw om de grote hoeveelheid rook uit het pand te verwijderen. Hiervoor werden grote ventilatoren ingezet.

De luchtbevochtiger zit in een luchtcirculatiesysteem van het gebouw. Het was een klein brandje, dat voor veel rookontwikkeling zorgde. De interne bedrijfshulpverleningorganisatie is na het ontdekken van de brand direct begonnen met de ontruiming van het pand. Ook is door de medewerkers een bluspoging gedaan. Er waren ruim 40 mensen aan het werk. De ambulance is ter plaatse geweest omdat een medewerker rook  had ingeademd. De medewerker is onderzocht door de ambulanceverpleegkundige. Het was niet nodig om hem naar het ziekenhuis te vervoeren .

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com