Drie jongens aangehouden na beroving

Geplaatst op 11 februari 2013, om 16:58 uur

APELDOORN – De politie heeft zondagavond 10 februari drie Apeldoornse jongens van 15 en 16 jaar aangehouden op verdenking van het beroven van een 17-jarige jongen van zijn iPhone.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De beroving vond zondagavond rond 20:45 uur plaats bij de fietsenstalling voor het ROC aan de Laan van de Mensenrechten, achter het station in Apeldoorn. Een 17-jarige jongen uit Epe werd daar tegengehouden door drie jongens en gedwongen zijn telefoon af te staan. Hierna gingen de drie daders er rennend vandoor. De 17-jarige liep richting het station om iemand te vragen voor hem de politie te bellen, toen er net een politieauto aan kwam rijden. De agenten lieten de jongen achterin plaats nemen en gingen direct op zoek naar de verdachten.

Op de 1e Wormenseweg werden drie jongens gesignaleerd die voldeden aan het signalement wat was opgegeven door de 17-jarige. De jongen uit Epe kon meteen bevestigen dat dit inderdaad de jongens waren die hem beroofd hadden. Hierop zijn ze door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De gestolen telefoon is niet in hun bezit aangetroffen. Er is in de omgeving uitgebreid gezocht door de politie, ook met een hond, maar de telefoon is niet gevonden.

De drie jongens, twee van 16 en één van 15 jaar oud, zijn in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek.