Grote verkeerscontrole op IJsseloord Arnhem

Geplaatst op 14 februari 2013, om 13:26 uur

ARNHEM – Bij een grote verkeerscontrole bij IJsseloord in Arnhem zijn woensdagavond en de nacht daarop 25 auto’s in beslag genomen. Ook werd er een Dierenaar gepakt vanwege verboden wapenbezit.

Tussen half negen ’s avonds en twee uur ’s nachts werden diverse voertuigen naar de controleplek geleid en gecontroleerd door zo’n 50 man van politie, Marechaussee en Belastingdienst. Doel was onder meer inzicht te verkrijgen wie zich door het gebied verplaatst en het opsporen van strafbare feiten.

Door de politie werd een tiental bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen zoals gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs en/of verzekering, rijden onder invloed en niet handsfree bellen tijdens het rijden. In één geval werd proces-verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit: een 26-jarige Dierenaar bleek een verboden mes in zijn auto te hebben.

Door de parketpolitie werd een geldbedrag van in totaal 1.575 euro geïnd aan achterstallige boetes. Als dwangmaatregel werd van een bestuurder het rijbewijs ingenomen omdat hij een boete had openstaan van ruim 1.100 euro. Ook de Belastingdienst deed goede zaken: er werd 65.770 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Daarnaast werd er op 25 auto’s beslag gelegd waarvan er 16 direct werden afgesleept.

[jwplayer mediaid=”85964″]