Opgepakt na vluchten aanrijding - GelreNieuws        

Opgepakt na vluchten aanrijding

Geplaatst op 28 februari 2013, om 11:41 uur

ARNHEM – Het mishandelen van een automobilist, het doorrijden na een aanrijding en het rijden zonder rijbewijs en verzekering waren voor de politie in Arnhem woensdagmiddag reden om een 19-jarige Velpenaar op te pakken. Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Zevenaar, had verwondingen opgelopen en deed aangifte.

Beide partijen troffen elkaar woensdagmiddag rond kwart voor één op de rotonde aan de Johan de Wittlaan, nabij de Dr. C. Lelyweg. De Zevenaarder wilde de rotonde oprijden en kwam daarbij in botsing met de Velpenaar. Beide partijen kwamen met de schrik vrij. Over het afhandelen van de schade waren beiden het echter niet eens, waarop de Zevenaarder de politie erbij wilde halen.

Dat was kennelijk tegen de zin van de Velpenaar, die er vervolgens vandoor wilde gaan. Toen de automobilist dat wilde beletten, moest hij dat met een klap bekopen. Daarna werd hij ook nog eens door de bromfietser aangereden. Een getuige zette de achtervolging in en waarschuwde de politie. Die wist de Velpenaar dankzij de aanwijzingen te achterhalen op de Valckeniersstraat. De jongeman is later na verhoor weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie. Volgens zijn zeggen had hij in paniek gehandeld omdat hij zonder rijbewijs en zonder verzekering had gereden. Die feiten worden hem, naast de mishandeling en het doorrijden na een aanrijding, ook aangerekend.