Woningovervallers gepakt na achtervolging

Geplaatst op 9 februari 2013, om 22:41 uur


DOETINCHEM – De politie heeft zaterdagavond in Arnhem vier verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van een diefstal met geweld in een woning aan de Mackaylaan in Doetinchem. Het incident vond even daarvoor plaats. In de woning is ook door een verdachte geschoten met een vuurwapen.

Op zaterdag om 21.00 uur bevonden zich meerdere personen in een woning in Doetinchem. Voor zover nu bekend, ontstond er een conflict over een zakelijke transactie, die in de woning zou plaatsvinden. Daarbij werd door één van de drie bezoekers gedreigd en geschoten met een vuurwapen. Hierop vertrokken de daders in een auto met hun buit. De bewoner reed achter de daders aan en informeerde de politie. Tijdens zijn achtervolging is er door de daders geschoten. Niemand raakte daarbij gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie nam de achtervolging over en liet de auto met inzittenden op de Velperweg in Arnhem stoppen. Alle vier de inzittenden zijn door de politie uit de auto gepraat volgens een veiligheidsprocedure. In de auto zijn ook enkele wapens aangetroffen. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van het plegen van een diefstal met geweld. Vandaag worden de verdachten door de recherche verhoord; zij zijn in verzekering gesteld. De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit Den Haag (24 en 32 jaar), Tilburg (37 jaar) en Rotterdam (32 jaar).