Ouderen op straat van sieraden beroofd - GelreNieuws        

Ouderen op straat van sieraden beroofd

Geplaatst op 4 maart 2013, om 15:53 uur

APELDOORN – De politie in Apeldoorn waarschuwt voor oplichters die op straat actief zijn en ouderen op zeer brutale wijze beroven van hun sieraden. Drie ouderen hebben bij de politie aangifte gedaan van diefstallen die plaatsvonden op zaterdag 2 en zondag 3 maart.

De eerste diefstal vond zaterdag plaats aan de Gemzenstraat in Apeldoorn. Twee dames van 83 en 84 waren rond 14.30 uur een ommetje aan het maken. Toen de dames even op een bankje zaten, stopte er vlakbij een auto met daarin twee vrouwen en twee mannen, vermoedelijk van Oost-Europese afkomst. De twee vrouwen die achterin zaten stapten uit en vroegen in gebrekkig Nederlands om de weg richting het ziekenhuis. Na het aanspreken werden de oudere dames vrijwel meteen omhelsd en gekust en kregen zij nep-sieraden omgehangen, als ‘dank’ voor hun hulp. De dames op het bankje hadden eigenlijk meteen argwaan, maar werden compleet door de vrouwen overrompeld. Nadat de vier verdachten er vandoor gingen, merkten de gedupeerden dat zij allebei bestolen waren van een gouden armband en ketting. Één van de gestolen kettingen betrof een aandenken aan een overleden echtgenoot en is voor de eigenaresse van grote emotionele waarde.

Zondagmiddag 3 maart vond een vergelijkbaar voorval plaats aan de Pythagorasstraat in Apeldoorn. Een 81-jarige vrouw liep met haar rollator over de Pythagorasstraat toen een auto bij haar stopte met daarin twee vrouwen en een man. Ook hier werd in gebrekkig Nederlands de weg naar het ziekenhuis gevraagd. De 81-jarige vrouw gaf enkele aanwijzingen en ook zij werd door een vrouw die uit de auto stapte bij wijze van ‘dank’ omhelsd en kreeg een nep-ketting omgehangen. Ook deze vrouw werd ondertussen beroofd van haar eigen gouden ketting.