Verdachte overval juwelier aangehouden

Geplaatst op 15 maart 2013, om 14:59 uur

APELDOORN – De politie heeft vrijdagochtend een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.  Hij wordt verdacht van de overval op een juwelier aan de Koninginnelaan in Apeldoorn op woensdag.

De overval werd afgelopen woensdagrond 13.45 uur gepleegd . De verdachte, die een mes bij zich had, liep de zaak in en bedreigde de juwelier. Er ontstond ook een worsteling tussen overvaller en juwelier, waarbij vooral sprake was van duw- en trekwerk. De juwelier kon helaas niet voorkomen dat de fors gebouwde overvaller bij de kassa kwam en er met een geldbedrag vandoor ging.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het overvallenteam van de politie stelde een vervolgonderzoek in en stelde de camerabeelden van de juwelier veilig. Dankzij deze kwalitatief goede camerabeelden is de verdachte herkend door politieagenten van het team Binnenstad.

Vrijdagochtend werd de verdachte gesignaleerd en aangehouden op de Stationsstraat. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Zie ook – Overval op juwelier Apeldoorn