Verwarde vrouw dreigt met anthrax bij McDonalds Winterswijk

Geplaatst op 4 maart 2013, om 20:06 uur

WINTERSWIJK – Een op dit moment nog onbekende vrouw heeft maandagavond gedreigd personeel en bezoekers van de McDonalds in Winterswijk te besmetten met Miltvuur (antrax). De vrouw is inmiddels aangehouden, meldt de politie.

De melding kwam rond 19 uur bij de politie binnen. De vrouw, in de leeftijd van rond de 60-65 jaar, was het filiaal van de McDonalds binnengelopen en liet het personeel achter de balie een briefje waarop stond dat ze besmet was met anthrax. Daarop stond ook dat ze anderen ging besmetten. Er waren op dat moment enkele klanten aanwezig bij de McDonald’s.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Daarop rukten hulpdiensten massaal uit. Ondanks dat er in Nederland nooit een besmetting met de anthrax bacterie heeft plaatsgevonden, nam de politie de melding zeer serieus. Miltvuur of antrax is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie, die van nature voorkomt in de grond. Zonder behandeling kan miltvuur dodelijk zijn.

De vrouw kon korte tijd later worden aangehouden door de politie. Ze verkeerde in verwarde toestand en is psychische hulp overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens de politie is er geen gevaar geweest voor het personeel en de bezoekers van het fastfoodrestaurant.