Zutphenaar gepakt na achtervolging in Arnhem - GelreNieuws.nl

Zutphenaar gepakt na achtervolging in Arnhem

Geplaatst op 7 maart 2013, om 17:31 uur

ARNHEM – Een 42-jarige automobilist uit Zutphen is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op de Sperwerstraat nadat hij een stopteken negeerde. Tevens bleek hij in het bezit van inbrekersgereedschap.

Surveilerende agenten zagen de man omstreeks 02.00 uur rijden over de Zutphensestraatweg. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven voor een routinecontrole ging hij er vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. De man reed met hoge snelheid reed richting Arnhem. In de Sperwerstraat stuitte de Zutphenaar op een politieauto die assisteerde bij de achtervolging. Na een uitwijkpoging kwam hij tegen een geparkeerde auto tot stilstand.

De man ging er te voet vandoor. Agenten zijn hem gevolgd en konden hem in een tuin aanhouden. Tijdens zijn vluchtpoging gooide de man een aantal mobiele telefoons van zich af. In zijn auto troffen agenten inbrekersgereed-
schap aan. De Zutphenaar is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Voor de gepleegde verkersovertredingen wordt zo wie zo proces-verbaal opgemaakt.