Aanhoudingen bij grote controle in Zutphen - GelreNieuws        

Aanhoudingen bij grote controle in Zutphen

Geplaatst op 14 april 2013, om 15:46 uur

ZUTPHEN – De politie heeft zaterdagavond in Zutphen een grote verkeerscontrole gehouden. Tijdens de controle werd gebruik gemaakt van ANPR-auto’s. Motorrijders brachten de voertuigen naar de Fanny Blankers-Koenweg, waar ze werden gecontroleerd.

De controle werd gehouden in samenwerking met onder meer de teams Verkeershandhaving van de districten Noord- en Oost-Gelderland, IJsselland en Gelderland-Midden, het Openbaar Ministerie, de parketpolitie, de douane, de belastingdienst, de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Zutphen, de Landelijke Eenheid (voorheen het KLPD) en medewerkers van het politiedistrict Twente.

In totaal zijn er ruim 70 auto’s gecontroleerd. Daarbij werden vijf mensen aangehouden voor het in bezit hebben van pepperspray, het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs en het in bezit hebben van illegaal vuurwerk.

Alle aangehouden personen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Tijdens de controle werd ook een drugshond ingezet om te controleren of mensen in het bezit waren van verdovende middelen. Ongeveer 15 personen bleken een gebruikershoeveelheid drugs bij zich te hebben. Ze hebben allemaal afstand gedaan van de drugs.

De Spoorwegpolitie voerde controles uit in alle treinen van en naar Zutphen. Zij hebben geen bijzonderheden geconstateerd.

De belastingdienst heeft 21 keer beslag gelegd op voertuigen. Acht voertuigen zijn daadwerkelijk afgevoerd. Daarnaast werd 15.000 euro geïnd aan achterstallige belasting.