Doesburger aangehouden voor kabeldiefstal

Geplaatst op 24 april 2013, om 17:49 uur

APELDOORN – Op de Meervelderweg, in de buurt van de A1, is in de nacht van dinsdag op woensdag een 41-jarige man uit Doesburg aangehouden voor diefstal van kabels. Agenten gingen ter plaatse nadat er een melding binnen kwam van het mogelijk knippen van kabels op de A1.

Daar aangekomen, zagen de agenten dat er kabels waren losgeknipt van een lantaarnpaal. Op een zijweg van de Meervelderweg troffen zij  een onopvallend geparkeerde auto aan. Na controle bleek het voertuig vaker gesignaleerd te zijn geweest bij diefstal van kabels. Er werd onderzoek verricht, maar de verdachte werd niet aangetroffen. De agenten hielden de auto vervolgens in de gaten en zagen het voertuig een aantal uren later wegrijden. Hierop werd de bestuurder, de 41-jarige Doesburger, aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. In zijn auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen en hij bleek zonder geldig rijbewijs te rijden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De verdachte verklaarde dat hij zich schuldig had gemaakt aan diefstal van kabels. Zijn auto werd inbeslaggenomen en een proces-verbaal wordt opgemaakt.