Inbreker loopt in armen politie

Geplaatst op 27 april 2013, om 13:06 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Meddo twee mannen uit Eibergen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak. Eén ervan liep tijdens zijn vlucht regelrecht in de armen van de politie.

De politie kreeg omstreeks 01.35 uur een melding van een auto die verdacht in het buurtschap Meddo geparkeerd stond. In de auto zou iemand zitten, terwijl een tweede man was weggelopen. Het kenteken stond op naam van een bekende van de politie en hij werd dan ook direct meegenomen voor verder onderzoek.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Andere agenten gingen op zoek naar de tweede man en hij werd even later gesignaleerd en rende in de armen van enkele agenten. Direct hierop hoorden zij iemand roepen, dat er bij hem was ingebroken. Het bleek dat er aan de Meddoseweg was ingebroken en dat de bewoner de verdachte had overlopen. Hij had de benen genomen. Het ging hierbij om de man die zojuist door de agenten was aangehouden.

Beide verdachten komen uit Eibergen en zijn 25 en 27 jaar oud. Het duo is ingesloten voor verder onderzoek. Proces-verbaal wordt opgemaakt.