OM eist 10 jaar cel voor doodslag in Twello

Geplaatst op 16 april 2013, om 15:00 uur

TWELLO – Het Openbaar Ministerie van Oost-Nederland eist 10 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf tegen een man uit Deventer. De man wordt verdacht van doodslag op een 52-jarige inwoner uit Twello. 

Het slachtoffer overleed tussen 21 en 22 november 2011 in Twello.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De verdachte, een 25-jarige man uit Deventer, en het slachtoffer waren op 21 november samen op weg naar een coffeeshop in Deventer. Het slachtoffer is daar echter nooit aangekomen. Onderweg is hij door verdachte dusdanig toegetakeld dat hij enkele uren later door een hartaanval of onderkoeling is overleden. De volgende ochtend is het lichaam door twee wandelaars gevonden op het Zwarte Pad in Twello.

Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs dat de 25-jarige man betrokken is bij de moord. Dit bewijs bestaat onder andere uit het ontbreken van een alibi bij de verdachte en bloedsporen van het slachtoffer op de schoenen, handschoenen en op de fiets van verdachte. Ook de resultaten van vergelijkend vezelonderzoeken bevestigen een scenario waarin de verdachte het slachtoffer op meerdere plaatsen heeft vastgepakt. Daarnaast blijkt uit de verhoren van verdachte dat hij beschikt over daderwetenschap.

Het motief van de verdachte is niet duidelijk geworden. Vermoedelijk hebben verdachte en slachtoffer onderweg ruzie gekregen.

Volgens de officier van justitie is een langdurige gevangenisstraf passend bij de ernst van het delict. Het handelen van de verdachte heeft onherstelbaar leed veroorzaakt bij nabestaanden van het slachtoffer. Het OM rekent het de man zwaar aan dat hij grote en grove mate van geweld heeft gebruikt en het slachtoffer voor dood heeft achtergelaten terwijl het slachtoffer vermoedelijk nog leefde. Daarom eist het OM een gevangenisstraf voor de duur van 10 jaar en een toekenning van de schadevergoeding aan de nabestaanden.

De rechtbank heeft de zaak aangehouden voor een pro forma sluiting op 13 mei en zal uitspraak doen op 27 mei.