Politie zoekt getuigen van geweldpleging

Geplaatst op 4 april 2013, om 14:09 uur

LOCHEM – De politie is op zoek naar getuigen van een openlijke geweldpleging op de Barchemseweg in Lochem. Dit gebeurde zaterdagavond 30 maart omstreeks 23.30 uur

Een 20-jarige man uit Doetinchem reed met vier vrienden die zaterdagavond van Ruurlo naar Lochem. Op de Barchemseweg reden twee auto’s achter hen. De auto die het eerst achter de auto van de Doetinchemmer reed, voerde in eerste instantie geen verlichting en begon vervolgens met de verlichting te seinen. Toen de auto’s net binnen de bebouwde kom van Lochem reden, werd de voorste auto klemgereden. Op een parkeerterrein van een wooncomplex kwamen alle auto’s tot stilstand. Uit de twee achtervolgende auto’s kwamen ongeveer tien mannen rennen, die op de vijf vrienden begonnen in te slaan. Ook werd de auto van de Doetinchemmer vernield. Daarna zijn de mannen er weer vandoor gegaan. Drie van de vijf vrienden hebben van de geweldpleging aangifte gedaan bij de politie.

De politie is op zoek naar getuigen. De twee auto’s hebben vanaf Ruurlo achter de auto van de man uit Doetinchem gereden. Tijdens de achtervolging werd gevaarlijk rijgedrag vertoond door de twee auto’s, mogelijk is dit getuigen opgevallen. Ook mensen die van de geweldpleging op het parkeerterrein iets hebben gezien, worden verzocht zich te melden. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.