Specifieke getuigen gezocht van ongeval Aalten - GelreNieuws        

Specifieke getuigen gezocht van ongeval Aalten

Geplaatst op 15 april 2013, om 16:24 uur

AALTEN – Vrijdagochtend  heeft er op de Romienendiek een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een tractor. De politie zoekt drie specifieke getuigen.

Het ongeval gebeurde rond elf uur. Een 15-jarige fietser uit Aalten raakte daarbij gewond. De politie is specifiek op zoek naar drie weggebruikers die mogelijk getuige zijn geweest van de aanrijding en over informatie kunnen beschikken over het ongeval.

De jongen fietste over de Romienendiek in de richting van De Radstake. Net voor de Vellegendijk kwam er een grijze Peugeot uit tegenovergestelde richting. Op dat moment werd hij ingehaald door een tractor met gierkar. Uit voorzorg fietste de jongen de berm in. De tractor stuurde te vroeg terug naar zijn eigen weghelft. De bouwlandbemester die achter de gierkar was bevestigd, raakte de schouder van de jongen waardoor hij viel. Een oudere man in een Toyota stopte om te vragen hoe het met het slachtoffer ging. Op dat moment leek er niets aan de hand, maar later bleek dat hij toch letsel had opgelopen en dat zijn fiets en telefoon waren beschadigd.

De politie is specifiek op zoek naar de vrouwelijke bestuurder van de grijze Peugeot (hoger model, waarschijnlijk een soort stationcar). Daarnaast wil de politie ook graag spreken met de bestuurder van de tractor, merk Claas en model Ares. De tractor had een enkelassige gierkar merk Veenhuis (inhoud 7 m3). Ook de behulpzame bestuurder van de Toyota wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.