Drietal verdacht van inbraak in Dieren

Geplaatst op 22 mei 2013, om 13:16 uur

DIEREN – Drie mannen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op verdenking van inbraak. Het drietal was gezien op een bedrijfsterrein op de Meidoornlaan in Dieren.

Na de inbraak in de container, die door een getuige werd gemeld, zouden de drie in een witte stationwagen vertrokken zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Agenten die op de melding afkwamen, zagen onderweg op de Harderwijkerweg bij Laag-Soeren een witte stationwagen rijden. In deze auto zaten bovendien drie mannen. Hoewel de bestuurder van de auto in eerste instantie niet voldeed aan het stopteken en gewoon doorreed, stopte hij na enige tijd toch.

In de auto zaten twee Arnhemmers van 41 en 50 jaar oud en een man uit Silvolde van 19 jaar oud. Het drietal voldeed ook aan de omschrijving die de getuige had gegeven. Nadat in de auto bovendien diverse inbrekerswerktuigen werden gevonden, zijn de drie mannen aangehouden.

Op het bedrijfsterrein bleek inderdaad een container opengebroken te zijn. De drie mannen zijn ingesloten en worden verhoord. De politie onderzoekt of het drietal aan de inbraak gekoppeld kan worden.