Gewonden bij frontale botsing Laren

Geplaatst op 10 mei 2013, om 14:38 uur


LAREN –
Bij een frontale botsing op de Holterweg net buiten het Gelderse Laren zijn vrijdag aan het eind van de ochtend twee automobilisten zwaargewond geraakt.

Het ongeval gebeurde rond tien voor twaalf. Door een nog onbekende oorzaak is een van de automobilisten op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Een frontale botsing, waarbij beide bestuurders bekneld raakten, was het gevolg. Om de slachtoffers zo snel mogelijk uit hun benarde positie te bevrijden werden zowel brandweerlieden uit Laren als Lochem ingezet. Toch had de brandweer ruim drie kwartier nodig om beide slachtoffers uit de auto’s te bevrijden. In totaal werden meer dan twintig hulpverleners ingezet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De 44-jarige automobilist uit Bathmen werd per ambulance naar het ziekenhuis in Deventer vervoerd. De bestuurster van de andere auto, een 83-jarige vrouw uit Laren, werd per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. Beide slachtoffers liepen ernstige verwondingen op, maar waren aanspreekbaar toen zij naar het ziekenhuis werden vervoerd.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. De Holterweg was tot halverwege de middag afgesloten voor verkeer.

[jwplayer mediaid=”89245″]