Grote hennepkwekerij ontdekt in Eerbeek - GelreNieuws        

Grote hennepkwekerij ontdekt in Eerbeek

Geplaatst op 16 mei 2013, om 14:33 uur

EERBEEK – Naar aanleiding van een onderzoek is op woensdagavond een in werking zijnde hennepkwekerij op de Coldenhovenseweg in Eerbeek aangetroffen.

De politie trof omstreeks 20.30 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aan in een pand aan de Coldenhovenseweg in Eerbeek. In het pand werden ruim 1000 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meldt het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.